Slavnostním startem z Velkého náměstí zahájily program žákovské kategorie. V mladších žácích tentokrát nenašel přemožitele Martin Kadúc (Akadémia Petra Sagana). Ve starších žácích se z vítězství radoval stejně jako v Kyjově Richard Kobr (TJ Lokomotiva Beroun), mezi žákyněmi byla ve spurtu nejrychlejší slovenská závodnice Terézia Ciriaková (Akadémia Petra Sagana).

Pro své první letošní vítězství v silničním závodě kategorie kadetek si dojela Anna Jaborníková ze Sportcomplex Břeclav. Prvně se z vítězství radoval také kadet Matyáš Koblížek (TUFO-PARDUS Prostějov), když projel cílem šest sekund před Pavlem Jindřichem (TJ Stadion Louny), třetí skončil Matyáš Fiala (ČEZ Cyklo Team Tábor).

Suverénně si opět počínala juniorka Kristýna Burlová (Team Dukla Praha), která si na své konto připsala už páté pohárové vítězství. Téměř minutu a tři čtvrtě za ní zaostala Nicole Hartychová (Mitas Mercedes-Benz Praha) a přes tři minuty ztratila třetí Tereza Obořilová (Drahanský Sport Team). Startovní pole juniorů bylo velmi nabité, nechyběli v něm ani reprezentanti ze Závodu míru juniorů. Odvážným počinem získal vítězství Jakub Ťoupalík, když se vydal dvě kola před cílem do úniku. Náskok před pelotonem si udržel až do cíle, když přijel osm vteřin před hlavní skupinou. Ve spurtu o zbylá pódiová umístění byl nejlepší Michal Figalla (Cyklo tým Horní Bludovice), který tak skončil druhý, třetí byl Lukáš Runt (SportRaces Isaac Team).

Podobně jako v případě juniorů probíhal také závod kategorie žen. Tam se do úniku vydala závodnice Dukly Praha Tereza Neumanová. Později se od pelotonu odpoutala i úřadující mistryně republiky Jarmila Machačová (Dukla Praha), která svou týmovou kolegyni dostihla a společně navyšovaly náskok na hlavní skupinu závodnic. V závěru pak měla více sil Machačová, když protnula cílovou pásku sedm vteřin před Neumanovou. Ve spurtu skupinky o třetí místo měla nejvíce sil Pavla Havlíková (KC Kooperativa Jablonec n. Nisou).

Destinací dalších dvou závodů TECHNISERV CUPu bude Olomouc, a to 8. a 9. 6. 2019. 

VÝSLEDKY

Foto: FB Ivar CS Author team